Nasze piwa

Prezentujemy kartę piw Bielitzer. Zapytaj obsługę Browaru jakie piwa są dostępne. Dostępność niektórych piw może być zmienna z uwagi na dużą liczbę zamówień.

  • etykieta

    Bielitzer Brown Ale

    • Ekstrakt: 12°
    • Zawartość alk.: ok. 5%
    • Słody: pilzneński, pale ale, karmelowy, czekoladowy, prażona pszenica
    • Fermentacja górna
    • Średnia goryczka powstała z użycia chmieli polskiego, niemieckiego i angielskiego oraz słodów palonych. Łagodny aromat skórki chleba i zboża.

  • etykieta

    Bielitzer Marcowy

    • Ekstrakt: 13,5°
    • Zawartość alk.: ok. 5,5%
    • Słody: pilzneński, monachijski
    • Fermentacja dolna
    • Piwo jasne, obfite w smaku, treściwe, lekko chmielone. Duża słodowość o wytrawnym finiszu. Czysty charakter lagerowy. Pierwsze piwo uwarzone w BM, w kwietniu 2011roku. Od tego czasu cieszy się  największą popularnością wśród klientów. Dobrze komponuje się z solidnymi potrawami jak golonka, żeberka.
  • etykieta

    Bielitzer Pszeniczny

    • Ekstrakt: 12,5°
    • Zawartość alk.: ok. 5,0%
    • Słody: pszeniczny, pilzneński, karmelowy
    • Fermentacja górna
    • Wyraźnie wyczuwalne aromaty bananowe i goździkowe, mętne, lekko kwaskowate, obfita piana. Te cechy piwo zawdzięcza użyciu słodu pszenicznego, którego musi być przynajmniej 50%. Nasze pszeniczne jest wysoko doceniane nie tylko przez przypadkowych klientów, ale i koneserów. Zdobyło trzecie miejsce w konkursie "Pszeniczna Bomba" na festiwalu Birofilia 2012. Dobrze gasi pragnienie w upalne dni. Dobrze komponuje się z potrawami lżejszymi, rybami, drobiem. 
  • etykieta

    Bielitzer Ciemny

    • Ekstrakt: 12,0°
    • Zawartość alk.: ok. 4,9%
    • Słody: pilzneński, monachijski, karmelowy, ciemny
    • Fermentacja dolna
    • Wbrew powszechnym przekonaniom nie jest to piwo słodkie, karmelkowe. Niezbyt mocne, bogaty smak, wyczuwalne, ale nie dominujące nuty karmelowe. Lekka goryczka.
  • etykieta

    Bielitzer Bursztynowy Ale

    • Ekstrakt: 12,0°
    • Zawartość alk.: ok. 4,8%
    • Słody: jasne i ciemne karmelowe
    • Fermentacja górna
    • Nowość. Smak to mieszające się nuty słodowo-karmelowe oraz wyczuwalna goryczka. Piwo w stylu angielskim.
      Barwa jest adekwatna do nazwy.

     

  • etykieta

    Bielitzer Jasny

    • Ekstrakt: 12,5°
    • Zawartość alk.: ok. 5,2%
    • Słody: pilzneński
    • Fermentacja dolna
    • Klasyczne piwo w stylu pilznera, pełne, wyraźnie goryczkowe.
  • etykieta

    Bielitzer American Pale Ale

    • Ekstrakt: 12°
    • Zawartość alk.: ok. 4,7%
    • Słody: pale ale, karmelowe
    • Fermentacja górna
    • Amerykańska wersja angielskiego piwa Pale Ale. Zastosowane amerykańskie odmiany chmielu dają wyraźniejszą goryczkę i intensywny aromat z nutami cytrusów (wyczuwalny grapefruit). Bardziej klarowne, średnio nasycone, delikatna piana. Pasuje w zasadzie do wszystkich potraw, bardzo ciekawa alternatywa dla klasycznego "jasnego pełnego".

  • etykieta

    Bielitzer Oatmeal Stout (Stout Owsiany)

    • Ekstrakt: 13,0°
    • Zawartość alk.: ok. 5%
    • Słody: pilzneński, monachijski, karmelowy
    • Płatki owsiane, palony jęczmień
    • Fermentacja górna
    • Piwo specjalne! W stylu angielskim, kolor czarnej kawy. Smak wyraźnie kawowy, ale delikatny. Dodatek owsa dodaje jedwabistości. Średnia goryczka pochodząca także od słodów palonych. 
  • etykieta

    Bielitzer Witbier

    • Ekstrakt: 12,0°
    • Zawartość alk.: ok. 4,6%
    • Słody: pilzneński, pszenica, skórki pomarańczy
    • Fermentacja górna
    • Piwo w stylu belgijskim (odmiana piwa pszenicznego). Zwane również biere de blanche (białe piwo). Mętne, lekko kwaskowate, te cechy piwo zawdzięcza użyciu niesłodowanej pszenicy. Wyczuwalne aromaty gorzkiej pomarańczy, kolendry. Idealne na upały. 
  • etykieta

    American India Pale Ale (AIPA)

    • Ekstrakt: 16,2°
    • Zawartość alk.: ok. 7%
    • Słody: jęczmienne i pszeniczny
    • Fermentacja górna
    • Piwo specjalne! Amerykańska wersja klasycznego angielskiego piwa India Pale Ale – mocnego i mocno chmielonego, tak
      aby mogło przetrzymać długi morski transport do Indii. Amerykańskie odmiany chmielu dają wyraźną goryczkę i intensywny aromat, głównie cytrusowy.„Skrzyżowanie” Koźlaka Majowego i American Pale Ale.
  • etykieta

    Desitka

    • Ekstrakt: ok. 10°
    • Zawartość alk.: ok. 4,5%
    • Słody: pilzneński, karmelowy
    • Fermentacja dolna
    • Piwo jasne, lekkie w czeskim stylu o niskiej zawartości alkoholu. Goryczka dość mocno wyczuwalna. Piwo sesyjne, czyli przeznaczone do dłuższych posiedzeń w miłym towarzystwie.
  • etykieta

    Bielitzer Red Ale

    • Ekstrakt: 12,0°
    • Zawartość alk.: ok. 4,7%
    • Słody: pale ale, karmelowe, melanoidynowy
    • Fermentacja górna
    • Piwo o czerwonej barwie w stylu angielskim, oryginalne w aromacie i smaku, ciekawe, odczuwalne nuty karmelowe pochodzące od słodu melanoidynowego (parzonego). Średnia goryczka, nisko nasycone, delikatna piana. Serwowane od jesieni 2012 roku zdobyło uznanie wielu klientów zaskoczonych oryginalnym, a jednocześnie zrównoważonym smakiem i aromatem.
  • etykieta

    Bielitzer Koźlak

    • Ekstrakt: 16,2°
    • Zawartość alk.: ok. 7%
    • Słody: jęczmienne jasne, karmelowe, prażone ciemne
    • Fermentacja dolna
    • Piwo specjalne! Piwo o dojrzałym smaku i aromacie, w niemieckim stylu bock. Długo leżakowane, warzone z czterech rodzajów słodu, mocne, z wysoką zawartością alkoholu. 
  • etykieta

    Bielitzer Wiedeński

    • Ekstrakt: 13,0°
    • Zawartość alk.: ok. 5,3%
    • Słody: wiedeński, monachijski, karmelowy
    • Fermentacja dolna
    • Podobne w charakterze do Marcowego lecz jest nieco ciemniejsze, kolor jasno bursztynowy. Średnia goryczka pochodząca od szlachetnych odmian chmielu. Warzone wg receptury piwowara domowego.
  • etykieta

    Bielitzer Stout

    • Ekstrakt: 11°
    • Zawartość alk.: ok. 4,5%
    • Słody: pilzneński, monachijski, karmelowy, palony jęczmień
    • Fermentacja górna
    • Piwo w stylu angielskim, bardzo ciemne, kolor czarnej kawy. Smak delikatny, kremowy, zbliżony do kawy, nuty karmelowe i orzechowe. Średnia goryczka pochodząca także od słodów palonych. Łagodny aromat palonego zboża. Treściwe, piana kremowa, brązowa.

  • etykieta

    Bielitzer Pale Ale

    • Ekstrakt: 12,0°
    • Zawartość alk.: ok. 4,7%
    • Słody: pale ale, karmelowy
    • Fermentacja górna
    • Jasne piwo w stylu angielskim, intensywny aromat chmielowy pochodzący od angielskich odmian chmielu z nutami kwiatowymi (górna fermentacja), nisko nasycone, delikatna piana. Pasuje w zasadzie do wszystkich potraw, ciekawa alternatywa dla klasycznego "jasnego pełnego".
  • etykieta

    Bielitzer Pszeniczny Ciemny

    • Ekstrakt: 12,5°
    • Zawartość alk.: ok. 5,0%
    • Słody: pszeniczny, pilzneński, karmelowy, barwiący
    • Fermentacja górna
    • Odmiana piwa pszenicznego z dodatkiem słodu barwiącego. Bogatsze w smaku, nieco mętne, lekko kwaskowate, obfita piana. Tak jak pszeniczne jasne, dobrze gasi pragnienie w upalne dni i dobrze komponuje się z potrawami lżejszymi, rybami, drobiem. 
  • etykieta

    Bielitzer Koźlak Majowy (Maibock)

    • Ekstrakt: 16,2°
    • Zawartość alk.: ok. 7%
    • Słody: jęczmienne jasne i karmelowe
    • Fermentacja dolna
    • Piwo specjalne! Piwo delikatne w smaku, o przyjemnym aromacie, goryczka niska, w niemieckim stylu bock. Długo leżakowane, warzone z czterech rodzajów słodu, mocne, z wysoką zawartością alkoholu. 

Chcesz otrzymać 5% rabat?
Podaj nam swój numer telefonu i otrzymuj powiadomienia SMS o promocjach i nowych piwach!

Wczytywanie...